Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Reginald von Ravenhorst eli lyhyemmin Rex on koulutettu poliisikoira ja sarjan päätähti. Rexin taustat ovat melko surulliset: Rex varastettiin pentuna, mutta se pääsi karkuun, ja myöhemmin Rexistä tuli poliisikoira. Entisen omistajansa kuoltua virkatehtävän aikana rikollisen luotiin Rex pääsi Richard Moserin hoiviin.

 

Kun Richard Moser kuolee, jaksossa: Moserin kuolema, Rex masentuu, mutta hyväksyy uudeksi omistajakseen Alex Brandtnerin, joka tulee Moserin tilalle murharyhmään jaksossa Uusi mies. Brandtner joutuu muuttamaan Moserin entiseen asuntoon, koska Rex ei suostu lähtemään sieltä pois.

Rexin tunnetuin taito on melko selkeästi ovien avaaminen ja tämä taito onkin osoittautunut hyvin hyödylliseksi rikollisten nappaamisessa. Jaksossa Salaliitto Rex näytti uuden taidon. Se laittoi television päälle ja otti jääkaapista suklaata. Rex osaa ottaa kiinni rikollisia hyökkäämällä näiden kimppuun joko sivulta tai takaa, ja tämä lienee Rexin hyödyllisin taito. Rexillä on myös myöhemmin tullut lisää hyädyllisiä taitoja laatikoiden avaaminen ja Brandtnerin huomattua Rexin osaavan nähdä piemeässä tätäkin taiota on hyödynnetty paljon.

 

Rex on osannut myös naurattaa katsojia piilottamalla etsivä Ernst Stockingerin kengät tai takin. Se varasti usein myös Christian Böckiltä makkarasämpylöitä, ja ilmassa lentävä sämpylä nähdään myös muutoin saksankielisen sarjan englanniksi lauletun tunnussävelmän aikana näytettävässä trailerissa. Vastapainona sämpylänheittelyepisodeille ovat rikokset, jotka yleensä ovat murhia.

Alkuperäisen sarjan ajan Rexiä esitti kaksi eri koiraa. 1994–2000, Rexinä nähtiin Santo vom Haus Zieglmayer ja siitä eteenpäin sarjan Wienin jaksojen loppuun Rhett Butler -niminen koira. Sarjan italialaisissa jaksoissa nähdään taas eri koira, amerikkalainen Henry.

Alla Santo vom Haus Zieglmayer ja sen vieressä Rhett Butler...

 

Ja Henry

©2019 Poliisikoira Rex - suntuubi.com